Teckna avtal för hämtning av uttjänta däck

En förutsättning för att vi ska kunna hämta däck är att ni är anslutna till Svensk Däckåtervinning AB. Här berättar vi mer om deras uppdrag och om hur ni ansluter er för hämtning.

Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) är däckbranschens svar på förordningen om producentansvar för däck och har till uppgift att organisera insamlingen och återvinningen av alla uttjänta däck.

Förordningen om producentansvar innebär att den som placerar däck på marknaden också måste ta ansvar för hur de hanteras när de tjänat ut. I Sverige är det Ragn-Sells Däckåtervinning som på SDAB:s uppdrag samlar in uttjänta däck och transporterar dem till våra anläggningar, där de sorteras och återvinns.

För att vi ska kunna hämta däck måste kunder och gummiverkstäder vara anslutna till SDAB. Om ni inte är anslutna laddar ni ned pdf:en Avtal om återlämning av uttjänta däck, fyller i era uppgifter och returnerar avtalet till adressen nedan eller via email till info@sdab.se

SDAB
Box 124
185 22 Vaxholm 

Observera att SDAB inte skickar ut någon bekräftelse på avtalet och att ni får ert kundnummer via epost. Ni bokar hämtning av däck via oss på Ragn-Sells Däckåtervinning.   

Besök SDAB:s hemsida för mer information om Svensk Däckåtervinning.