Energiåtervinning och anläggningsarbete

Däckklipp är en stor och viktig del av återvinningen av uttjänta däck. Materialet används för energiåtervinning, men däckklippets dränerande, isolerande och dämpande egenskaper gör att det även använts för mark- och anläggningsarbete.

Det huvudsakliga användningsområdet för grovt sönderhackade däck, så kallat däckklipp, har traditionellt varit energiåtervinning. Materialet har länge fungerat som högvärdigt bränsle i cementindustrin, men används också för att producera exempelvis fjärrvärme. 

Däckklipp har även egenskaper som gör det intressant som anläggningsmaterial. Hög elasticitet, goda dränerande egenskaper och utmärkt värmeisolerande förmåga gör att däckklipp kan användas som markbädd vid anläggningsarbete. Att tillverka bullerskydd av däckklipp är ett annat exempel bland en rad innovativa användningsområden som blommat upp de senaste åren. 

Ragn-Sells Däckåtervinnig AB tillverkar däckklipp i alla storlekar, från 0 till 350 mm, och kan därför tillgodose alla typer av önskemål och beställningar av däckklipp.

Beställ däckklipp

Beställ material

Kontakta vår säljare

+47 959 39 761 010-723 60 00 Skicka e-post