Återvinning däck
Däck_Fbplan_action_900x350.png

Smart återvinning av däck

Det finns många kloka sätt att återanvända uttjänta däck. I menyn till vänster hittar du mer information om de återvunna materialen.

Vi ser just nu en trend i att däckmaterial kan återvinnas upprepade gånger. Successivt förbättras också ekonomin i processerna vilket accelererar utvecklingen. Detta går hand i hand med de politiska mål som finns inom EU för återvinning/resurseffektivitet/cirkulära flöden och leder till att däck är en del av den cirkulära ekonomin som hela vårt samhälle så småningom behöver ställas om till.

Ett av de viktigaste materialen som återvinns är gummigranulat, som bland annat används i konstgräsplaner, ridbanor och i tyst asfalt. Däckklipp är en annan stor och viktig del i återvinningen av uttjänta däck. Däckklipp används bland annat för energiutvinning och vid anläggningsarbete, men även för hela däck, däckbanor och däcksidor finns många smarta tillämpningar.

Vi på Ragn-Sells Däckåtervinning AB är alltid öppna för nya innovativa sätt att återvinna däck – så tveka inte att kontakta oss om ni har en bra idé.